Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025 στο Πολύκεντρο Δήμου Σητείας έγινε η τελετή λήξης των διήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των γενεθλίων του Βιτσέντζου Κορνάρου
– Ο ταχυδρόμος Μανώλης Καμπανάκης έφερε τα γράμματα που έστειλε ο Βιτσέντζος Κορνάρος (δια χειρός Ρένας Λατζανάκη)
-Παρουσιάστηκε η πρόσφατη έκδοση της Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ « Ο δικός μας Ερωτόκριτος. Μαρτυρίες» από τον καθηγητή κ. Στέφανο Κακλαμάνη.
-Τα δρώμενα της βραδιάς πλαισίωσαν μουσικά ο Μανώλης Καναβάκης στο πιάνο, ο Μανώλης Καμπανάκης στα τραγούδια, μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου με όργανα και τραγούδια, και το Λύκειο Ελληνίδων.
-Κι όπως αρμόζει στις περιπτώσεις αυτές η συνάντηση έκλεισε με κέρασμα στο φουαγιέ του Πολύκεντρου.
Στις 26 Μαρτίου 2025 συμπληρώθηκαν 472 χρόνια από τη γέννηση του Βιτσέντζου Κορνάρου. Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Δήμος ΣΗΤΕΙΑΣ και η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ διοργάνωσαν διήμερο εκδηλώσεων, από 28 έως 29 Μαρτίου, αφιερωμένο στον ποιητή του Ερωτόκριτου. Οι διοργανωτές σκοπεύουν η γιορτή αυτή να καθιερωθεί ως η γιορτή του πολιτισμού της Σητείας και να γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή και Σάββατο μετά την 25η Μαρτίου.