Την Κυριακή 11 Μαΐου 2025 συναντήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης της Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ με αφορμή το μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι «Η μητέρα του σκύλου» ( εκδόσεις Καστανιώτη). Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο της ελληνικής λογοτεχνίας, βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο. Για πρώτη φορά εκδόθηκε το 1990 και σήμερα αριθμεί πενήντα πέντε εκδόσεις.
Η ηρωίδα αφηγείται τη ζωή της με γλώσσα ζωντανή, που εναλλάσσεται από το χιούμορ και τον σαρκασμό στην τραγικότητα και την τρυφερότητα.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο αγώνας επιβίωσης σε ένα επαρχιακό χωριό λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά την Κατοχή, η εξαθλίωση, η κοινωνική και προσωπική ηθική, η διαπόμπευση και τι εννοούμε με τον όρο αυτόν, η παρουσία-απουσία της πατρίδας και της εκκλησίας, η δυσμενής θέση της γυναίκας κ.αλ. Παραλληλίστηκαν καταστάσεις της τότε εποχής με τη σύγχρονη.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε στις 15 Ιουνίου. Το βιβλίο θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας.
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – Συνάντηση την Κυριακή 11 Μαΐου
Tags:

- Ημερομηνία Εναρξης
11 Μαΐου 2025
- Ημερομηνία ληξης
11 Μαΐου 2025
- Τοποθεσία
Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος
- Τηλέφωνο Επικοινωνίας
- Διευθηνση Email
- οργανωτησ
Art & History Museum
- Μοιραστείτε το